Hur kan vi hjälpa dig?

Plats! hjälper små och stora företag att förpacka sina varumärken, fysiska miljöer och kundupplevelser. Vår mission är att det ska vara enkelt att få hjälp med allt som behövs för att lyckas med din verksamhet. Vi kan därför ta fram kompletta koncept — allt från idé, logga och inredning till strategi för framtida utveckling. Vi kan också hjälpa dig inom utvalda delar av din verksamhet där just du behöver stöd. Här är några exempel på områden som vi ofta jobbar inom:

Strategi

Behöver du hjälp med att hitta identiteten i ditt varumärke? Bra start! Vi rekommenderar alltid att börja med en strategi. Den säger vad varumärket ska vara och vad det inte ska vara. Med en strategi bygger du grundstommen för hela din verksamhet och förenklar dina beslut, varje dag på jobbet. Förutom att ta fram kärnvärden och varumärkets identitet kan vi tillsammans jobba med frågor om vad som är rätt mix i sortimentet, vem som är din typkund och hur du ska förhålla dig till andra på marknaden.

Namn och copy

Har du många idéer men svårt att bestämma vad ditt varumärke ska heta? Du är inte ensam! Ett bra namn ska vara kommersiellt gångbart och attraktivt, ge rätt associationer och vara lätt att ta till sig. Samtidigt ska det sticka ut och vara en del av varumärkets unika identitet. Plats! utvecklar namnidén från grunden eller fungerar som bollplank för att förädla ditt namnförslag. Ett varumärke behöver ibland kompletteras med en säljande slogan, dvs en payoff, vilket vi också kan hjälpa dig med. Eller så behöver du texter som förtydligar och bygger ditt varumärke mot dina kunder, det som kallas copy.

Logotyp och grafisk profil

Vi formger din logotyp så att den blir tydlig och särpräglad och något som etablerar ditt varumärke — en snygg detalj att använda i skyltfönster, på trycksaker och i digital kommunikation. Loggan behöver oftast en grafisk profil, det vill säga det som definierar hur ditt varumärke ska framställas i visuell kommunikation. Vi väljer typsnitt, färger och formger grafiska element. Profilen fungerar sen som ett ramverk och vägvisare som gör det enkelt att producera grafiskt material efter behov som uppstår över tid.

Inredning

Längtar du efter en genomtänkt och unik inredning men går vilse bland alla beslut kring materialval, möbler och praktiska detaljer? Oavsett om du behöver butiksinredning, café- och restauranginredning, kontorsinredning eller något helt annan typ av lokal som ska inredas kan vi hjälpa dig att ta fram ett skräddarsytt inredningskoncept med en röd tråd. Din lokal ska vara en upplevelse för kunder och något att minnas, längta tillbaka till och berätta för andra om. Lokalen behöver också både inspirera och fungera praktiskt för er som jobbar i den.

Butiksprofilering

Vill du ha hjälp med att kommunicera ditt varumärkes story på ett tydligt, inspirerande och säljande sätt i butik? Det kan t ex vara genom smart utformade hyllpratare och skyltar, eller en kollektion påsar och produkter för take-away. Vi jobbar också med att ta fram säljande displayer för att visa dina produkter i din egen butik, eller för att exponera dem hos återförsäljare.

Digital design

Går det att prata om digital design som en egen kategori idag, när gränsen mellan det analoga och det digitala suddats ut? Oavsett kan det ändå vara så att du behöver hjälp med att ta fram ett enkelt gränssnitt för en krånglig produkt, designa en webbsida eller utforma ett tydligt sätt att kommunicera ditt varumärke i sociala medier. Då hjälper vi dig med det!