Broholmskolan

Med hönshus på skolgården och klassresor till Vålådalens naturreservat har Broholmsskolan en tydlig inriktning mot natur och friluftsliv. När verksamheten skulle utökas med en förskola i intilliggande fastighet fick vi förtroendet att göra färgsättning och materialval.

De två långa korridorerna omvandlades till Skogsstigen med siluettmålade träd och den fjälltoppsprydda Kabinbanan, som leder till Trädgränsen – klassrum med färgskala i blekt gul, klart grön och himmelsblå. På golven ligger matchande heltäckningsmattor i econyl, mönstrade för att efterlikna naturens undervegetation. Det fanns ett önskemål om att behålla innerdörrarnas mörkröda ursprungskulör så vi uppdaterade uttrycket genom att kantlisterna målades ledmarkeringsröda.

Den stora ytan med bevarat rustikt klinkergolv och kamin blev naturligtvis Baslägret, och i entrézonen skapades Ledcentralen med färgreferenser från en typisk fjällkarta. Korngula väggar och en grågrön linoleummatta med matchande färgstänk. Ett klassiskt schacklagt klinkergolv i kapprummen ger känslan av en stugfarstu och de mindre rummens väggar är målade i mjuka pasteller som plockas upp i golvens marmorering.

”Vi älskar det! Det känns både glatt och lugnt samtidigt.” är skolchef Marie Pilfalks omdöme, och vi kunde inte tänka oss ett bättre betyg. Lycka till med skolstarten önskar vi alla nya elever!

Uppdrag
  • Vem: Broholmskolan
  • Var: Lidköping
  • Vad: Färgsättning
  • Foto: Plats!